Gerecht voert strafonderzoek naar Optima

Print

Er loopt een gerechtelijk onderzoek tegen de bekende vermogensplanner Optima. Het strafonderzoek is geopend na klachten van families die zich door Optima bedrogen voelen, zo vernam De Tijd. Het nieuws staat ook in L’Echo.

Optima, met hoofdzetel in Gent, is de marktleider in financiële planning. Maar enkele families zijn niet te spreken over de diensten van de vermogensplanner. Eén familie zag 40 procent van haar startkapitaal in rook opgaan, terwijl ze dacht kapitaalbescherming te genieten. De families hebben ook vragen bij de beleggingsverzekeringen die Optima hen aanbood via de Luxemburgse levensverzekeraar Lombard International Insurance. Hun advocaten stellen in de klacht ook juridisch vragen bij de manier waarop Optima fondsen beheert, profielen van klanten opstelt en zijn klanten informeert.

De Gentse onderzoeksrechter Jacques Poppe laat de klachten onderzoeken door speurders van de federale gerechtelijke politie. Bij Optima reageert bestuurder Jo Viaene dat het bedrijf “nog niet op de hoogte is van een strafdossier bij een onderzoeksrechter”.