Instroom abonnees Netflix valt tegen

Print
Instroom abonnees Netflix valt tegen

Foto: AP

De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix heeft in het derde kwartaal minder nieuwe abonnees kunnen werven dan het bedrijf had voorspeld. Dat maakte Netflix woensdag bekend.

Het bedrijf wist vorig kwartaal 3 miljoen nieuwe klanten binnen te halen, waarvan 1 miljoen in de VS. Die aangroei was kleiner dan het bedrijf had voorspeld. Tegelijk zag Netflix zijn omzet met bijna 40 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, tot 1,2 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 59 miljoen dollar, tegen 32 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2013.

Netflix wees erop dat de groei van het abonneebestand in voorgaande kwartalen de verwachtingen juist overtrof. ‘In de drie voorgaande kwartalen hebben we de groei van het bestand onderschat, dit keer hebben we de groei overschat’, klonk het in een brief aan de aandeelhouders. Het bedrijf voegde er nog aan toe dat de mindere groei waarschijnlijk te wijten is aan de iets hogere prijzen in vergelijking met een jaar geleden.

Voor de laatste drie maanden van 2014 rekent het bedrijf op 4 miljoen nieuwe leden. In totaal heeft Netflix nu wereldwijd ruim 53 miljoen abonnees.

Netflix ging in september in verschillende Europese landen, waaronder ook België, van start. Over Belgische cijfers werd woensdag niet gerept.