Dommelhof wordt centrum voor gehandicaptensport

Print
Dommelhof wordt centrum voor gehandicaptensport

De subsidies van de provincie voor gehandicaptensport, ongeveer 120.000 euro, zullen voortaan gebruikt worden om van het Dommelhof een G-sportcentrum te maken. Foto: dd

Neerpelt -

De provincie snoeit in de subsidies voor gehandicaptensport: zo verdwijnt de steun voor aanpassingen aan sportterreinen, er wordt geen geld meer gegeven voor hulpmiddelen of aangepast sportmateriaal en bovenlokale G-sportevenementen worden niet langer gesponsord.

Samen zijn die subsidies goed voor zo’n 120.000 euro. Het geld zal vanaf nu vooral ingezet worden om domein Dommelhof in Neerpelt uit te bouwen tot G-sportcentrum, zo werd duidelijk op de provincieraad.

‘De opheffing van die subsidies is het gevolg van de Vlaamse beslissing om de persoonsgebonden bevoegdheden van de provincie af te nemen en om het provinciefonds te schrappen’, zegt gedeputeerde Frank Smeets. Ook zullen er geen subsidies meer zijn voor de opmaak van zorg- of financieel-technische plannen voor rusthuizen en plaatselijke acties voor ontwikkelingssamenwerking.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio