Hasselt vraagt behoeften van studenten

Print
Hasselt vraagt behoeften van studenten

De studentenverenigingen werden gisteren op het stadhuis ontvangen voor een receptie. Foto: kh

Hasselt -

De komende maanden zal de stad Hasselt een grote bevraging uitvoeren over Hasselt als studentenstad. Dat zei schepen voor studentenzaken Valerie Del Re (SP.A) woensdagavond bij de traditionele ontvangst van de studentenverenigingen bij het begin van het academiejaar.

‘We willen studenten echt inspraak geven’, zegt Del Re. ‘Het leek ons aangewezen een brede bevraging uit te voeren en hebben hiervoor de hulp ingeroepen van PXL mark-it. In een eerste fase voeren ze gesprekken met directies, stadsbestuur en studentenvoorzieningen. Op basis van die input wordt er een online platform gemaakt waar studenten maar ook kotbazen, inwoners, ouders ... ideeën kunnen posten of hun waardering over eerdere plannen kunnen achterlaten. Dat platform, ook ontwikkeld door PXL, hopen we over enkele maanden te lanceren.

Bedoeling van deze bevraging is om te komen tot een duidelijk behoefteplan, dat moet tegen het einde van dit schooljaar klaar zijn. De volgende stap is dan met de jeugd- en andere betrokken stadsdiensten aan de slag te gaan en een concreet actieplan uit te werken voor de toekomst van Hasselt als studentenstad. Met dat plan, dat uiteraard voortdurend bijgestuurd kan worden, kunnen we dan vanaf volgend schooljaar aan de slag.’