Senioren samen onderweg van wijnkelder tot Zoet Water

Print
Senioren samen onderweg van wijnkelder tot Zoet Water

Foto: Frans Vandenwijngaerden

Tongeren - Een ploeg van 49 senioren, geleid door het Tongerse Dienstencentrum, trok een dagje naar de groene gordel rond Brussel. Niet zomaar een dagje uit. Neen, per autobus ging het richting Overijse waar niet alleen de wijnkelders en druivenserres onder de loep werden genomen, maar waar ook geproefd werd van druivensap in al zijn vormen.

In de namiddag stond een wandeling in Oud-Heverlee op het programma, meerbepaald rond de vijvers van het Zoet Water en in het Meerdaalwoudn. Vele studentengeneraties hebben in het verleden hier van de zachte romantiek en het bruisend idealisme geproefd. Daar aan het Zoet Water waaide, tussen pot en pint, een frisse wind over de bestofte hersens van Ernest Claes, Berten Rodenbach en vele andere beroemdheden. Voor Andreas Vesalius, de grondleger van onze moderne geneeskunde, die 500 jaar geleden werd geboren, was het zelfs zijn bakermat.
Senioren uit Tongeren en omgeving, die in de toekomst ook mee willen, neme contact op met het Dienstencentrum 'De Piepel' via telefoon: 012 24 24 30 of e-mail: info@depiepel.be

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio