EURO 2016. Duitsland kan weer niet winnen, Ronaldo redt Portugal

Print
EURO 2016. Duitsland kan weer niet winnen, Ronaldo redt Portugal

Foto: EPA

Duitsland heeft zich in het EK-kwalificatieduel tegen Ierland niet kunnen herpakken na de nederlaag die het zaterdag in Polen had opgelopen. Ronaldo (wie anders?) bezorgde Portugal dan weer wél de zege in Denemarken met een goal in de extra tijd. In diezelfde groep werd Servië-Albanië bij een 0-0-stand geschorst nadat er supportersrellen waren uitgebroken.

Groep D: Ierland en Polen op kop

Het eerste puntenverlies in 33 uitzeges op rij paste niet bij de ploeg die afgelopen zomer zo dominant wereldkampioen werd. Ierland pronkte vooraf echter met een zes op zes en toonde zich een moeilijk te ontwrichten tegenstander. De Duitsers eisten meteen de bal op en trokken massaal in de aanval maar scoren zat er voor rust niet in. Durm trof wel de lat na een knap schot maar voorin pruttelde de Duitse machine. Na rust voerde de Mannshaft de druk op. Na een schwalbe van Podolski werd terecht niet gefloten voor een strafschop en het was wachten tot de 71ste minuut eer Toni Kroos met een klasseflits de ban leek te breken. Doelman Forde verhinderde dat de score hoger opliep maar Ierland kwam in het slot nog opzetten. Durm sprong Neuer eerst nog bij op de lijn maar in de 94ste minuut maakte O’Shea nog gelijk: 1-1.

Ierland blijft zo samen met Polen aan de leiding met zeven punten. Polen speelde 2-2 gelijk tegen Schotland. Maczynski had de score geopend maar Maloney voor rust en Naismith erna scoorden voor de Schotten. Milik zorgde uiteindelijk voor een billijke puntendeling. Duitsland en Schotland volgen als gedeeld tweede met elk vier punten.

Georgië ten slotte kwam weg van de laatste plaats, dat na een 03-zege de rode lantaarn doorgaf aan Gibraltar dat nog geen enkel punt kon sprokkelen.

Duitsland - Ierland 1-1

Polen - Schotland 2-2

Gibraltar - Georgië 0-3

Groep E: Zwitserland wint makkelijk

Zwitserland kende geen problemen met San Marino. Het werd uiteindelijk 0-4 na vroege goals van Seferovic (2x) en Dzemaili. Shaqiri legde na rust de eindscore vast. Het waren de eerste punten voor de Zwitsers, die in de groep van Engeland nu naast Estland op de vierde plaats staan.

San Marino - Zwitserland 0-4

Groep F: Noord-Ierland blijft verrassen

Na de 0-2-zege in Griekenland prijkt Noord-Ierland alleen aan de leiding in Groep F. Ward en Lafferty scoorden. Finland verloor in eigen huis van Roemenië, dat tweede wordt. Hongarije won nipt met het kleinste verschil van de Faeröer.

Griekenland - Noord-Ierland 0-2

Finland - Roemenië 0-2

Faeröer - Hongarije 0-1

Groep I: Ronaldo in 95ste minuut

Portugal moest na de beschamende thuisnederlaag tegen Albanië (0-1) vol aan de bak in Denemarken. Cristiano Ronaldo was er weer bij, net als bondscoach Fernando Santos die gisteren een schorsing van acht speeldagen opgeschort zag. Ronaldo deed ook wat van hem verwacht werd maar wachtte tot de 95ste minuut. Door zijn kopbal springt Portugal weg van de laatste plaats naar stek drie, achter Denemarken en Albanië met elk vier punten.

Servië-Albanië werd in de 42ste minuut stopgezet nadat er rellen waren uitgebroken. De poppetjes gingen aan het dansen toen Stefan Mitrovic een drone met daaraan een vlag van Albanië naar beneden haalde. (lees meer )

Denemarken - Portugal 0-1

Servië - Albanië (stopgezet)