Mogelijk geval van ebola in Antwerps ziekenhuis

Print
Mogelijk geval van ebola in Antwerps ziekenhuis

Foto: JVDP

In het AZ Klina in Brasschaat is dinsdag in de vooravond een ebola-alarm in werking getreden. Een pas bevallen vrouw, net terug uit Sierra Leone, een West-Afrikaans land waar momenteel ebola heerst, zou symptomen vertonen. Moeder en baby werden onder escorte overgebracht naar het UZA in Edegem.

De vrouw kwam naar het AZ Klina om te bevallen, toen bleek dat ze onlangs op reis was geweest in risicogebied Sierra Leone. “Ze kreeg koorts en dus is de noodprocedure in gang gezet. De patiënt is geïsoleerd overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen”, zegt Sven Heyndrickx van de FOD Volksgezondheid. Ook haar pasgeboren kind werd overgebracht.

Van paniek was geen sprake. “Er zijn voorlopig geen concrete symptomen aanwezig die zeker op ebola zouden wijzen”, zegt adjunct algemeen directeur Chris D’Espallier van het AZ Klina. “Alle maatregelen die we nu treffen, doen we puur uit voorzichtigheid.” Ten laatste donderdag moeten de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Het is de vierde keer dat in België een ebola-alarm in werking treedt. Tot dusver was het telkens vals alarm. Gisteren werd een man met koorts binnengebracht in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Hij was onlangs naar risicoland Guinee gereisd. Achteraf bleek ook dat loos ebola-alarm.