Phoenix damesteam blijft aan de leiding

Print
 Phoenix damesteam blijft aan de leiding

Foto: olivier van gompel

Neerpelt - Het Phoenix damesteam stoomt in volle vaart door in de Vlaamse regionale hockey-afdeling. Nu met een uitwedstrijd in Lier.

Na een goede start werd een eerste strafcorner afgedwongen, die na een goede combinatie van Els en Romy meteen de stand op 0-1 bracht. Els maakte het tweede doelpunt, weer vanuit strafcorner. Na de rust werd er blijvend goed gecombineerd en er werd opnieuw gescoord vanuit een strafcorner door Romy. De eindscore van 0-4 werd vastgelegd door Tessa na mooi combinatie samenspel. Dankzij de sterke keeper werd weer de nul gehouden. Na deze verdiende overwinning, wordt de koppositie bevestigd met vijf punten voorsprong op de tweede.

Het mooiste wapenfeit van dit weekend was de mooie overwinning van de scholieren meisjes. 16 meisjes, waarvan 13 zonder enige hockeyervaring, die vorig jaar in februari voor het eerst een wedstrijd speelden in de nederlandse competitie. Na maanden van hard trainen, werd gisteren de eerste overwinning gevierd. En hoe dan nog: 10-0 tegen Best. De meisjes begonnen heel gemotiveerd aan deze match, en dat werd ook meteen al beloond. In de eerste 10 minuten maakte captain Lienne 2 doelpunten. Daarna volgde er twee doelpunten van Laura en Caithlyn. Even later wist Laura bij een strafcorner de voorzet van Maxinne om te zetten in een doelpunt. Vervolgens wist Pleun de score nog te verhogen. De meisjes hadden de smaak te pakken en in de rust stond het team dan ook al met 6-0 voor. Na de rust was tegenstander Best een beetje wakker geschud en kwamen ze in tegenaanval. De verdediging van Phoenix bleef echter sterk spelen. Een 7de goal kwam er dankzij Maxinne, en deze werd al snel weer gevolgd door nog 3 doelpunten van Sam, Kim en Lienne. Een sterke overwinning na al het harde werk en inzet van de afgelopen weken door spelers en coaches. De toon is gezet voor de komende weken.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio