Verdachte roofmoord in Maasmechelen blijft in de cel

Print
Maasmechelen -

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de 37-jarige Emre H. uit Maasmechelen, die in de cel zit op verdenking van betrokkenheid bij de roofmoord op de 64-jarige Wies Donders in Eisden-Dorp (Maasmechelen). Eerder had de raadkamer in Tongeren zijn aanhouding bevestigd, maar hij was tegen die beslissing in beroep gegaan. Wies Donders werd door middel van stomp geweld om het leven gebracht in haar woning aan de Elegaststraat.

Het was de oudste van de vier zonen die zijn moeder op 18 september levenloos aantrof in een kamer op de bovenverdieping. De vrouw was twee dagen niet als schoolbusbegeleidster opgedaagd. Aanvankelijk was gedacht dat er niets gestolen was, maar na haar dood bleek haar bankkaart nog in gebruik te zijn. Er was aan bankautomaten geprobeerd geld af te halen. De verdachte zou het slachtoffer kennen, omdat hij klusjes voor haar zou gedaan hebben. Volgens hem heeft hij niets met de dood van de vrouw te maken. Hij zou haar zo hebben aangetroffen. Nadien bleek hij dan toch de bankkaart in zijn bezit te hebben gehad.

Omdat er dinsdagvoormiddag niet direct een Turkse tolk aanwezig was bij de behandeling van zijn dossier voor de KI in Antwerpen, kwam zijn zaak rond 14 uur aan bod. De KI handhaafde zijn hechtenis. Intussen loopt het onderzoek voort naar de rol van de 37-jarige verdachte bij de gewelddadige dood van Wies Donders.

 

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio