Debusschere wint Sluitingsprijs, Van Asbroeck pakt Europe Tour

Print

Jens Debusschere (Lotto-Belisol) heeft de Nationale Sluitingsprijs in Putte-Kapellen op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen won de laatste koers van het jaar in een spannende massasprint waarbij een finishfoto aan te pas moest komen. Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) werd tweede. Van Asbroeck kan zich wel troosten met de eindzege in de Europe Tour. Voor Debusschere is het zijn tweede zege op een rij in Putte-Kapellen.

Putte-Kapellen bestaat uit acht ronden van 22,39 km. Elf koplopers namen al snel de benen. De Nederlanders Pim Lightart, Ramon Sinkeldam en Niki Terpstra en onze landgenoot Kenneth Vanbilsen bleken al snel de sterksten vooraan. Maar bij het ingaan van de laatste ronde was het sprookje uit voor de vier koplopers.

In de laatste vijf kilometer trokken Kenny Dehaes en Zdenek Stybar vol door, maar de traditionele massasprint was onvermijdelijk. Daarin haalde Belgisch kampioen Jens Debusschere het nipt voor Tom Van Asbroeck. Jonas van Genechten (Lotto-Belisol) eindigde als derde. Debusschere werd afgelopen weekend nog derde in Parijs-Tours. Hij won vorig jaar ook al de Sluitingsprijs.

Tom Van Asbroeck is dankzij deze tweede plaats zeker van de eindzege in de Europe Tour , het regelmatigheidsklassement van de ‘kleinere’ Europese wielerwedstrijden. Hij had in principe vandaag genoeg aan een twaalfde plaats om de Italiaan Sonny Colbrelli achter zich te laten en slaagde daar met verve in.