Ziekenzorg Winterslag organiseert herfstfeest

Print
Ziekenzorg Winterslag organiseert herfstfeest

Foto: freddy was

Winterslag 1

Genk - Op zaterdag 11 oktober was het parochiecentrum het Park the place to be voor heel wat zieken en mindervaliden. Het jaarlijkse herfstfeest, dit jaar in het teken van 100 jaar oorlog, lokte heel wat enthousiastelingen.

De voorzitter heette iedereen welkom. Ze duidde ook het thema van deze namiddag: de voeding tijdens de Eerste Wereldoorlog, samengevat in de slogan: ‘Van worteltaart tot oorlogskonijn.’ Na een korte bezinning mocht iedereen aan tafel schuiven voor enkele aardappelwafels en havermoutkoeken, ‘lekkernijen’ uit een periode waarin iedereen creatief moest omspringen met de schaarse levensmiddelen.
Door de rantsoenering van deze levensmiddelen moesten onze landgenoten het destijds stellen met slecht en weinig gevarieerd eten. Daarom zochten vindingrijke mensen naar creatieve recepten die de honger alsnog op een afstand kon houden. Tegen het einde van de oorlog was de hoeveelheid voedsel dermate ingekrompen dat zelfs nieuwe keukentips uitbleven. Het was deze keuken die Chris Coelmont, samen met de aanwezigen, van dichtbij zou bekijken.
Deze boeiende uiteenzetting werd gevolgd door een gezellig samenzijn en een gesmaakte broodjesmaaltijd met op de achtergrond herkenbare wijsjes uit de oorlogsjaren. Omstreeks 18.00 uur was het tijd om afscheid te nemen, maar ook om nieuwe afspraken te maken voor onze kerstontmoeting in december. Tot dan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio