Reeks controles

Print
Bilzen - Een bestuurder uit Munsterbilzen is maandagnamiddag betrapt op rijden onder invloed van drugs. De politie onderschepte zijn auto op de Markt in Bilzen. Hij had een joint bij en hij reed onder invloed van marihuana en cocaïne. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken.
Op de E313 in Bilzen is maandagavond een bestuurder uit Alken naar de kant gehaald omdat hij vreemd reed. Hij was onder invloed v an heroïne en cocaïne. Hij had ook nog voor zo'n 30 euro heroïne bij. Die had hij bij een straatdealer in Maastricht gekocht. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
De politie heeft vorig weekend alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 80 bestuurders blazen. De controleploegen stonden op de Tongersesteenweg in Riemst, op de Tongersesteenweg in Hoeselt, op de Maastrichterstraat in Bilzen en op de Biesenweg in Bilzen-centrum. Vijf bestuurders hadden gedronken. Naargelang de hoeveelheid alcohol kregen ze boetes van 400 en 550 euro. Een bestuurder moest 165 euro betalen omdat het kind niet in het kinderzitje zat. Er waren twee boetes van 55 euro voor fout parkeren in Bilzen-centrum. Twee boetes van 110 euro voor onaangepast rijgedrag.
Bij snelheidscontroles heeft de politie vorig weekend 82 overtreders geflitst. In totaal werden 635 voorbijgangers gecontroleerd. Dertien procent reed dus te snel. In de Tipstraat in Bilzen waren er 16 hardrijders. Op de Tongersesteenweg in Riemst zijn 27 overtreders geflitst. Op de Tongersesteenweg in Hoeselt zijn 10 snelheidsboetes uitgeschreven. Op de Maastrichtersteenweg in Bilzen waren er 13 overtredingen en op de Zutendaalwag zijn 16 bestuurders geflitst. (maw)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio