Vlaamse Ouderenraad houdt themadag

Print
Vlaamse Ouderenraad houdt themadag

Foto: Gaston De la Haye

Hasselt-Centrum

Hasselt - Op maandag 6 oktober organiseerde de Vlaamse Ouderenraad een themadag voor de provincie Limburg ter voorbereiding van de ouderenweek 2014 (17 tot 22 november). Het centraal thema van de ouderenweek is communicatie van en naar de Senioren Adviesraden “Spreken is zilver, communiceren is goud: communicatie als hefboom voor inspraak en communicatie”. Zes leden van de Senioren Adviesraad (Hasselt) woonden de themadag op een proactieve manier bij.

Na de welkom van de voorzitter, kwam Eric Goubin, communicatiedeskundige en onderzoeker, uitleg geven over een aantal essentiële aspecten van communicatie. Ook door andere sprekers werd een brede waaier aan tips voor beter communicatie voorgesteld. Zo is bij voorbeeld de juiste inschatting van de luisterbereid van het doelpubliek heel belangrijk om de best aangepaste en meest efficiënte communicatie te kiezen. Communicatie is meer dan alleen maar informatie doorgeven. Het kan en moet ook aandacht trekken, overtuigen, werven, ondersteunen, … zijn. Hiertoe is het belangrijk drempels te herkennen, te erkennen en aan te pakken.
In zijn tussenkomst herinnerde gedeputeerde Smeets dat na 2017 de provincie niet meer bevoegd zal zijn voor persoonsgebonden materies. Hij sprak dan ook de hoop uit dat de Vlaamse Ouderenraad naar oplossingen zal zoeken om samen met het Provinciaal Overleg Senioren naar wegen te zoeken om de coördinerende en sturende taak van de Provincie voor de senioren verder te zetten.
In de namiddag waren er verschillende workshops over de volgende communicatie aspecten: maatschappelijke kwetsbare ouderen beter bereiken en beter betrekken, werken met de pers: tips en tricks om ervoor te zorgen dat je nieuws wordt opgepikt door de media, de kracht van positieve communicatie, hoe bereik ik als gemeente of organisatie mijn (niet-georganiseerde) ouderen en nieuwe media - (n)iets voor onze organisatie.
Een goed gevulde en in vele aspecten leerrijke themadag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio