Grenspark Kempen~Broek onderdeel van groenste regio

Print
Grenspark Kempen~Broek onderdeel van groenste regio
Bocholt - De Weertse burgemeester Jos Heijmans en wethouder Harrie Litjens namen in Charlottetown in Canada de titel ?Winner International Competition Communities in Bloom? in ontvangst. Weert is, na de Groenste stad van Nederland in 2012 en Groenste stad van Europa in 2013, nu ?Groenste regio van de wereld?.


Het grenspark Kempen~Broek, dat deels op het grondgebied van Kinrooi, Bree en Bocholt ligt, deelt in de lovende kritiek. ?Met dit grensoverschrijdend natuurgebied, met een oppervlakte van ruim 25.000ha, vier keer groter dan de Veluwe, bezit de regio een enorme soortenrijkdom en een grote verscheidenheid aan landschappen. De grensoverschrijdende samenwerking maakt dit gebied een uniek stukje Europa?, zegt burgemeester Jos Heijmans.

De Internationale jury van Communities in Bloom beoordeelde Weert op netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, haar groenbeleid en de inrichting van het openbare en buitengebied. Weert nam het in de finale op tegen: The London Borough of Richmond Upon Thames (Engeland), Makinohara (Japan), MoynaltyVillage (Ierland), PrestatynDenbighshire (Wales), Seongbuk-gu (Zuid Korea). Daarnaast behaalde Weert een tweede plaats in het thema Cultureel Erfgoed. ?Het groen in de wijken en onder meer de ambitie om in Kampershoek op termijn voor elke medewerker een boom te planten werd door de jury zeer gewaardeerd. Het winnen van de titel, bij dit wereldkampioenschap, is een geweldige kans om Weert als groenste regio van de wereld op de kaart te zetten,? laat het stadbestuur nog weten.

RDr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio