Zaakvoerder failliet verklaarde Daamen Betonboringen onmiddellijk gearresteerd

Print
Maasmechelen -

De correctionele rechtbank van Tongeren is ingegaan op de eis van het openbare ministerie om Pascal D. onmiddellijk te arresteren voor zijn rol in het faillissement van Daamen Betonboringen België. De voormalige zaakvoerder van de bouwfirma uit Maasmechelen werd dinsdag onder meer veroordeeld voor het verduisteren van 14.195 euro en het niet betalen van 49.000 euro aan directe belastingen.

In 2012 werd Daamen Betonboringen failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Tongeren. Tijdens de laatste drie jaar werd de boekhouding van het bedrijf zwaar verwaarloosd en legde Pascal D. geen jaarrekeningen meer neer. Dat leidde tot een belastingschuld van 49.014,39 euro. Na het faillissement weigerde de Nederlandse zaakvoerder om met de aangestelde curatoren de zaak af te ronden.

Uit de laatste neergelegde jaarrekening van 2008 en het onderzoek blijkt dat Pascal D. voor 14.195 euro verduisterde en een belastingschuld van 49.014,39 euro opbouwde, wat leidde tot het faillissement. Bovendien neemt de rechter het hem ook kwalijk dat die aangifte van het faillissement laattijdig gebeurde en dat er geen medewerking werd verleend aan de curatoren.

De correctionele rechtbank ging dan ook over tot de veroordeling bij verstek tot een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar met onmiddellijke aanhouding en een geldboete van 3.000 euro. De Nederlander mag vijf jaar lang niet optreden als zaakvoerder. Het verduisterde bedrag werd door de rechter verbeurd verklaard.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio