‘Dit was een privéviering van N-VA’

Print
‘Dit was een privéviering van N-VA’

Francis Vermeiren Foto: IMAGEGLOBE

De Zaventemse burgemeester Francis Vermeiren (Open Vld) ontkent formeel de bewering van N-VA-staatssecretaris Theo Francken dat het verjaardagsfeest voor Bob Maes zaterdag in Zaventem 'een officiële viering' was.

'Het was een privé-initiatief van de lokale afdeling van de N-VA waarop ik tien seconden aanwezig ben geweest om Bob Maes, die 15 jaar in de Zaventemse gemeenteraad heeft gezeteld, mijn gelukwensen over te maken', aldus Vermeiren.

'Het evenement ging door in de raadszaal van het gemeentehuis die door Zaventemse verenigingen kan gehuurd worden. In dit geval werd deze gehuurd door de lokale afdeling van de N-VA die mij gevraagd had aanwezig te zijn. Ik ben uit beleefdheid even langs geweest om Maes te groeten. Op dat ogenblik waren er nog geen ministers aanwezig. Ik ben vandaag dan ook zeer verrast te horen dat Theo Francken en Ben Weyts daar ook geweest zijn', aldus Francis Vermeiren.

Op haar website meldt de Zaventemse afdeling van de N-VA dat zij naar aanleiding van de 90ste verjaardag van Bob Maes op 22 oktober - zonder dat hij het wist - een beperkte groep mensen had uitgenodigd om hem in de bloemetjes te zetten. Tegelijk benoemde het bestuur hem naar aanleiding van zijn verjaardag tot ere-voorzitter. Enkel afdelingsvoorzitter Philippe Laeremans hield een korte toespraak.