Oversteekplaats Wijshagen

Print
Meeuwen-Gruitrode - Fractie MG kaartte enige tijd geleden het probleem aan van een ontbrekende oversteekplaats op de Wijshagerkiezel ter hoogte van het Kerkplein. Die oversteekplaats werd recent op de rijweg aangebracht. Toch is MG van mening dat deze oversteekplaats op die plaats niet veilig is.

"Het verkeer dat het kerkplein verlaat in de richting Meeuwen kijkt enkel naar links of er geen verkeer afkomt uit de richting Bree - Muizendijk. Bij het verlaten van de parking wordt je plots en te laat geconfronteerd met overstekende voetgangers op de oversteekplaats welke zich situeert van de hoek van de uitrit parking en de Wijshagerkiezel. Deze situatie heeft reeds geleid tot bijna-ongevallen", zegt Jan Schonkeren, fractieleider van MG.

MG is van mening dat deze situatie nader dient te worden aangepast. "Omwonenden stellen voor de oversteekplaats verder naar links te leggen. Zodat de oversteekplaats zich links zal situeren t.o.v. voertuigen die de parking willen verlaten", gaat Schonkeren verder.

RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio