Hart onder de riem voor patiënten

Print
Hart onder de riem voor patiënten

Foto: Martijn Joris

Maaseik - Zondag 12 oktober vond de Nationale Ziekendag plaats. Het huisvandeMens Maasmechelen wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Afgelopen zondag werden alle patiënten van het Ziekenhuis Maas & Kempen, campus Maaseik, dan ook verrast met een handwarmer in de vorm van een hart.

“De Nationale Ziekendag is de dag waarop we aan iedereen aandacht willen vragen voor de zieke persoon en zijn omgeving. Een opname in een ziekenhuis is altijd een ingrijpende gebeurtenis”, aldus Martijn Joris. Martijn is vrijzinnig humanistisch consulent bij het huisvandeMens Maasmechelen. “Met onze actie in het ziekenhuis van Maaseik willen we mensen die ziek zijn een extra hart onder de riem steken. En dat kon je best letterlijk nemen dit jaar met onze verassing voor de patiënten: een handwarmer in de vorm van een hart.”

Niet alleen op deze ene dag, maar het gehele jaar door staan de consulenten van het huisvandeMens klaar voor de patiënten van een ziekenhuis of hun familieleden. Of ze nu behoefte hebben aan een deugddoend gesprek, gewoonweg hun verhaal kwijt willen of over een probleem willen praten. Bij de medewerkers van het huisvandeMens vind je altijd een luisterend oor.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio