20 en 40 maanden cel geëist voor haargroeimiddeloplichters

Print
20 en 40 maanden cel geëist voor haargroeimiddeloplichters

De bedenker van het haargroeimiddel aan de rechtbank. Foto: TP

Lanaken / Dilsen-Stokkem -

De bedenker van het haargroeimiddel Crista Sain Damien J. en zijn kompaan Walter D. hebben zich dinsdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden voor het afhandig maken van grote sommen geld bij goedgelovige mensen die in de heilzame werking van het middel geloofden.

De rechter kreeg van Damien J. te horen hoe hij in zijn keuken in Dilsen-Stokkem een eigen haargroeimiddel brouwde dat de DNA-structuur van het haar zou verbeteren. Onder de naam Crista Sain verkocht hij zijn uitvinding aan vrienden, en zo kwam hij in contact met Walter D. uit Lanaken. Die kan Damien J. overtuigen om het haargroeimiddel internationaal te lanceren met een studie die in Spanje uitgevoerd zou worden.

Damien J. klopt bij verschillende mensen aan om mee te investeren in het product en de studie, en beloofde ze megawinsten. Ze kregen bedragen los die varieerden van 1.000 tot 600.000 euro, in totaal 1,3 miljoen euro. Het geld werd doorgesluisd naar Spanje, waar Walter D. een luxeleventje leidt op de kap van de gedupeerden en zijn zakenpartner. Damien J. heeft al een vijftal jaar niets meer gehoord van Walter D., maar blijft, tot ongeloof van de rechter, ervan overtuigd dat zijn zakenpartner het haargroeimiddel vanuit Spanje toch nog zal lanceren. Damien J. moest al zijn huis verkopen om een deel van de schuldeisers te vergoeden.

De procureur vorderde gevangenisstraffen van 20 en 40 maanden voor respectievelijk Damien J. en Walter D. Daarnaast riskeren de twee ook een beroepsverbod van 10 jaar en een geldboete. De gedupeerden zien hun geld waarschijnlijk nooit meer terug.

Uitspraak volgt op 18 november.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio