Lommel blijft sportief

Print
Lommel - Lommel wil in de toekomst een nieuw stedelijk zwembad bouwen. Het werd echter duidelijk dat cultuur en sport slachtoffer zullen zijn van de toekomstige besparingen van de nieuwe regering. Lommel maakt zich echter geen zorgen over hun nieuwe project. De stad blijft positief ingesteld en gelooft niet dat haar sportieve ambities in het gedrang zullen komen.

Niets zo actueel vandaag de dag als de toekomstige besparingen. Deze besparingen zullen hun stempel drukken, ook op gemeentelijk niveau. Danny Cools , diensthoofd Sport in Lommel, baart zich voorlopig geen zorgen.De stad Lommel heeft grootse plannen. Zo staan een nieuw stedelijk zwembad en een tennishal op de planning. Dit maakt deel uit van het meerjarenplan dat is opgemaakt. Een nieuw zwembad is hoogstnoodzakelijk want het huidige is meer dan 40 jaar oud. Lommel kiest ervoor een volledig nieuw zwembad te voorzien aangezien renovatie vaak duurder is dan nieuwbouw. Danny Cools maakt duidelijk dat de besparingen van de nieuwe regering geen vertragingen tot gevolg zullen hebben wat dit project betreft. ‘Volgens het decreet op het lokaal sportbeleid mogen subsidies van de overheid enkel gebruikt worden in het kader van de Vlaamse beleidsdoelstellingen. Met de subsidies worden sportverenigingen ondersteund. De investeringen in infrastructuur gebeuren door de gemeente zelf.’
Lommel krijgt jaarlijks zo’n 80 000 euro toegeschoven door Vadertje Staat. ‘De stad is niet enkel afhankelijk van de subsidies van de overheid. Het volledig budget dat jaarlijks wordt uitgegeven is veel groter dan dat,’ maakt Danny Cools duidelijk. In ruil voor die 80 000 euro subsidies van de staat moet Lommel zich aan het decreet houden.
Wat sport betreft zullen de inwoners van Lommel bitter weinig merken van de besparingen. De stad heeft immers een meerjarenplanning opgemaakt. In deze planning wordt nog steeds evenveel geld uitgegeven aan de sportverenigingen. Voorlopig vallen er dus geen slachtoffers onder de sportievelingen in Lommel. Integendeel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio