Truiense marktkramers bezorgd over verhuis van kersthappening en ijspiste

Print
Truiense marktkramers bezorgd over verhuis van kersthappening en ijspiste

Foto: archief

Sint-Truiden -

De Truiense marktkramers uiten hun ongenoegen omdat het gemeentebestuur de kersthappening en de bijhorende ijspiste wil verhuizen van de Groenmarkt naar de Grote Markt. Ook het bestuur is verdeeld, want s.pa vindt dat een ijspiste niet kan in een periode van energieschaarste. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Schepen Pascal Vossius (Open Vld) vindt de heisa overbodig. Donderdagavond zit hij met de marktkramers samen in een plenaire vergadering. Vossius heeft met de voorzitter van de marktkramers afgesproken dat hij niet over de kwestie communiceert vooraleer ze een standpunt bepaald hebben. “Er zou drie dagen lang een kerstmarkt komen rond de Sint-Maartenkerk. De kersthappening, met ijspiste, zou daarna 12 dagen lang op de Grote Markt staan. Uit de constructieve gesprekken is gebleken dat de marktkramers niet echt gelukkig zijn, maar de problemen zijn niet onoverkomelijk”, zegt de schepen in de krant.

Volgens Vossius wordt er aan energiebesparing gedacht, want de ijspiste staat er maar 12 dagen in plaats van 24. Ook met de kerstverlichting wordt zuinig omgesprongen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio