Celtic Houthalen deelt tweede tik uit aan concurrent

Print

Houthalen-centrum

Houthalen-Helchteren - De eerste ploeg heeft 12 op 12. Maar diegene die hadden verwacht dat het van een leien dakje ging lopen kwam bedrogen uit. Nochthans zag het er na de eerste time nog heel goed uit. Want nog voor de koffie hadden Di Marco (2x), Durakovic en Ramdani Celtic naar een 4-1 ruststand geknald. Doch na de pauze stotterde de machine en kwam Eisden met een mooie goal en een lucky goal ei zo na nog een puntje wegkapen. De inzet was niet gering en beide ploegen maakten er voor de neutrale supporter een heel aangename partij van, waarbij de punten vooralsnog hard bevochten in Houthalen bleven.

Met de komst van Eisden-Dorp was iedereen toch op zijn hoede. Want ondanks de afwezigheid bij de bezoekers van Ciarlo en Vanheeswijck, blijven ze een te duchten tegenstander. Bij ons waren Durakovic en Huyuk toch fit geraakt en gingen we opnieuw voluit voor de winst.

De wedstrijd begint aan een strak tempo en Celtic neemt meteen het heft in handen. Doch bij de eerste echte poging van Eisden staat het 0-1, als Erkens de bal onder Decoster in schuift na zes minuten. Het duurt even vooraleer Celtic deze slag verteert en als Di Marco halfweg de eerste helft mag oprukken over links, kan hij staalhard in het dak van het doel knallen, 1-1. Vanaf dan gaat het opnieuw een beetje in een stroomversnelling en kan Durakovic een knap uitgespeelde aanval afronden voor de 2-1, net twee minuten na de gelijkmaker. Dan proberen de bezoekers opnieuw te drukken maar kan Ramdani een inspeelbal van Huyuk mooi afronden en het staat 3-1. Eisden komt ook nog aan een aantal kansen, maar nu staat Decoster wél weer goed te keepen en het is Di Marco die een minuutje voor de pauze de 4-1 kan scoren.

Na de pauze leek het wel alsof Houthalen gewonnen spel dacht te hebben, want de organisatie en vooral de gretigheid was in de kleedkamer gebleven. En zo mag Campagnari in het dak van het doel de 4-2 scoren net na de pauze. Nadien komt Celtic aan 3 open kansen op de doodssteek, maar Houthalen vergeet ook af te werken in de tweede helft. Eisden ruikt zijn kans en probeert de match in handen te nemen. Dat doet het goed, want Houthalen kon ineens zelfs de bal niet meer in de ploeg houden. Als op 2 minuten voor het einde een lange bal op Slechten in de volley kan gescoord worden, wordt het nog warm voor Celtic. Eisden ruikt bloed, maar de 4e goal van Pinna strandt op de paal. En dus blijft de overwinning en de bijhorende 3 punten in Houthalen.

Zo goed als de eerste helft was voor Celtic, zo slecht was de herneming. Er was geen organisatie meer en ook de looplijnen werden niet meer uitgezet. En zo moet gezegd worden dat Decoster, ondanks 2 lullige tegengoals, toch nog het vel van de ploeg redde met een aantal magistrale saves. Zo zie je maar dat zonder grinta en organisatie zelfs een gewonnen spel nog bijna uit handen kan gegeven worden. Drie zéér belangrijke punten werden behaald, laten we het daar maar op houden. Volgende week zijn we vrij, maar dan ontvangen we Heusden-Zolder, die tot nog toe eveneens ongeslagen zijn met 9 op 9. Markant was het gelijke spel van Meeuwen in eigen huis tegen Pibo Tongeren. Het zal dus nog spannend worden over 2 weken!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio