Cantus voor de zesdejaars van de Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Cantus. Het woord doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Taferelen van dronkemanstoestanden flitsen door het hoofd. Niets van dat alles op de cantus in de Sint- Martinusscholen waar de leerkrachten de eetzaal voor de gelegenheid aangekleed hadden met ballonnen en vlagjes.

Boem Paukeslag! Met een hamerklop werd het startsein gegeven. De sfeer zat meteen goed met een salamander, een heildronk op alle aanwezigen. Er was speciaal applaus voor de leerlingen en leerkrachten van de bakkersafdeling: zij hadden namelijk voor goedgevulde magen gezorgd met hun schoolbereide pizza’s.

Daarna weerklonk het overbekende Io Vivat, gevolgd door Gaudeamus Igitur. Een gelegenheidsgroep van leerkrachten en sympathisanten zorgde voor muzikale omlijsting. De muzikanten zorgden ervoor dat elk lied op de juiste toon ingezet werd. Er werd ad libitum (naar vrije keuze) gedronken met de toestemming van de Praeses. Enkelen nipten stiekem van hun glas, maar werden betrapt door de schachtentemmer van dienst. Als straf mochten ze bij het kikkerlied van stoel naar stoel springen en daar telkens een glas water ledigen. Met het Limburgs volkslied werd het eerste deel van de avond beëindigd.

Na de pauze speelden en zongen de leerkrachten verzoeknummers voor hun leerlingen of brachten de leerlingen een performance. Niets dan lachende gezichten, het bewijs dat het hoofddoel bereikt werd: een gezellig samenzijn voor de zesdejaars van alle studierichtingen. Stipt om 22.00 uur verstomde muziek en zang en werden de lichten gedoofd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio