Socioculturele verenigingen bereiden oma’s recept.

Print
Genk - Onder deskundige begeleiding van Dorota en Lieve van het Pools Comité Plaatselijke Verenigingen en de Genkse socioculturele verenigingen Associazone-Pensionati "Grazia Deledda", Wijkwerking Nieuw Kempen, Club Amici, De Vlijtige Vingers, KWB Winterslag, Lirica en Buurtopbouwwerk Winterslag hebben we dinsdag 7 oktober kunnen kennismaken met de Poolse keuken.

Na een gezellige kennismakingsronde werd de keuken van Nas Dom binnen enkele minuten omgetoverd tot een deeg kneedhoekje. Opvallend is dat de Pierogi lijkt op de Italiaanse ravioli of de Turkse manti. Pierogi wordt uitgerold met behulp van een Italiaans pastadeegmachine en nadien gevuld met aardappelen, kaas of zuurkool met gedroogde paddenstoelen uit Polen.

Ronde figuurtjes snijden met behulp van een glas, vulling erin en vervolgens sluiten volgens traditionele Poolse technieken was de opdracht. Voorbeelden uit zoveel andere keukens ontbrak ons niet! Na enkele oefenbuurten kreeg de Pierogi een geslaagde vorm. Intensief groepswerk was de meerwaarde voor één portie Pierogi!

Vervolgens stonden Poolse pannenkoeken racuchy met appeltjes op het menu.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio