Sint-Vincentius geeft mensen kansen

Print
Genk - In kader van Opening Socio-Cultureel seizoen brachten 5 Genkse verenigingen een bezoek aan Sint-Vincentius. Ziekenzorg Genk-Centrum en Winterslag, Het Genker Mijnwerkerskoor, Visa Versa en de Griekse Gemeenschap gingen samen op zoek naar de drijfveer van de 80 vrijwilligers die actief zijn bij Sint-Vincentius.

Deze 80 vrijwilligers bieden maandelijks hulp aan 400 gezinnen. Deze vrijwilligers helpen met het verdelen van huisraad, voeding en kleding. Roger Ghijsen voorzitter van Sint Vincentiusvereniging vult aan: “we luisteren maar bevragen de bezoekers niet”.

De verenigingen werden warm onthaald met een kopje koffie en mochten achter de schermen de realiteit en de drijfveer van de vrijwilligers ervaren.

De economische crisis, werkloosheid en eenoudergezinnen zijn de grootste oorzaak van armoede in Genk. Soms hebben we helpende handen tekort vertelt Roger Ghijsen.

Om gebruik te kunnen maken van onze dienstverlening moet je immers je trots opzij kunnen zetten. De stap naar Sint-Vincentius zetten is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Dankzij de steun en samenwerking van stad Genk, OCMW, de serviceclubs, vrienden van Sint Vincentius kunnen we klaarstaan voor de inwoners van Genk en Zutendaal.

We kunnen dit initiatief alleen maar toejuichen en de vele vrijwilligers een hart onder de riem steken voor hun inzet.

Sint-Vincentius doet graag een warme oproep naar vrijwilligers. Heb je tijd en wil je je engageren om te helpen bij de verdeling van huisraad, voeding en kleding. Neem dan zeker contact op met Sint Vincentius, Waterbleekstraat 20, 3600 Genk - 089/36 23 93.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio