14 nieuwe jeugdtrainers voor snelgroeiende jeugdwerking Eendracht Louwel Opglabbeek

Print
14 nieuwe jeugdtrainers voor snelgroeiende jeugdwerking Eendracht Louwel Opglabbeek

Foto: stefan hendriks

Opglabbeek - Het succes van de Rode Duivels in Brazilië zorgt blijkbaar voor een ware voetbalhype en straalt af op de jeugdwerking van veel voetbalclubs. Eendracht Louwel Opglabbeek is één van die clubs die aan den lijve mocht ondervinden wat de WK-gekte losweekte bij talloze kinderen. Meer dan 25 nieuwe jonge snaken klopten aan op ’t Heike om de jeugdwerking van Eendracht Louwel te vervoegen. Daarmee klopt de ledenteller van de Louwelse jeugdwerking (voorlopig) af op 160. Maar, ‘noblesse oblige’: Wie fundament voor alle talent wil zijn, moet dat talent ook laten gedijen. Bijkomende sportieve en extra-sportieve helpende handen waren daarom dringend nodig.

"Iedereen is en blijft hier welkom", stelt jeugdcoordinator Erwin Nies met enige trots. "Alleen moeten we er voor zorgen dat de gestage groei van onze jeugdwerking kan gebeuren zonder sportief kwaliteitsverlies. Onze leden zijn het immers gewoon om veel ‘sportieve waar voor hun geld’ te krijgen. We hebben daarom serieuze inspanningen gedaan om extra jeugdtrainers en bekwame afgevaardigden aan te trekken. Samen met ons vernieuwd dagelijks bestuur jeugdwerking zijn we er in geslaagd om op enkele maanden tijd 14 nieuwe jeugdtrainers aan te trekken en 5 nieuwe afgevaardigden. Dat is een echt huzarenstuk als je weet hoe moeilijk de meeste jeugdwerkingen het hebben om trainers en afgevaardigden te vinden. De nieuwe trainers zorgen er voor dat elk kind op’ t Heike optimale sportieve kansen blijft krijgen. De afgevaardigden staan dan weer garant voor het goed verloop van alle extra-sportieve zaken."
"We moeten onze slogan: Eendracht Louwel Opglabbeek, fundament voor alle talent, iedere dag opnieuw verdienen", slaat ondervoorzitter jeugdwerking Guy Dugardyn de nagel op de kop. "Kwantiteit en kwaliteit kunnen niet zonder elkaar. We zijn er opnieuw in geslaagd om op sportief vlak onze jonge voetballertjes goed te omkaderen. Dat we deze groei ook weer aankunnen, bewijst dat we er zeker en vast van mogen dromen om de Opglabbeekse jeugd terug provinciaal voetbal aan te reiken. Dat is voetbalminnend Opglabbeek aan zijn eigen jeugd verplicht."
"Onze groeiende jeugdwerking, het enthousiasme van onze damesafdeling, de ambitie van onze herenploeg, meer dan 110 vrijwilligers, een even trouwe als fanatieke supportersschare, en nog zo veel meer dingen zorgen er voor dat het gonst van activiteit op ’ t Heike", concludeert ELO voorzitter Erwin Seynaeve. " ’t Heike is meer dan ooit tevoren ons kloppend voetbalhart en een echte thuisbasis voor de hechte ELO-voetbalfamilie. ’t Heike ademt voetbal en is voetbal. Je kan je toch geen voetbal in Opglabbeek voorstellen zonder ’t Heike", knipoogt hij.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio