© Boer zkt Vrouw

Speciale editie Boer zkt Vrouw loopt af op sisser

Arme Dina Tersago toch. Ze zag de jubileumeditie van Boer zkt Vrouw nog zo zitten. Het tiende seizoen zou zelfs bijzonder worden, een tikkeltje extra. De presentatrice had wellicht nooit kunnen denken dat ze aan het einde van het seizoen bijna zonder boeren én zonder verliefde kandidates zou zitten.

kidr

Er was een tijd dat de Vlaming vrolijk mee ging in het liefdesleven van de boeren. Knuffelboer Staf uit Hakendover, lesbische boerin Conny of boer Willy uit Frankrijk: iedereen kon erover meepraten aan tafel. Maar het tiende seizoen is misschien wel het jaar te veel, en draait uit op een ware sisser. Nog even en Dina Tersago weet niet meer bij wie ze nog moet gaan aanbellen om de volgende vijf afleveringen te vullen.

Story lijst alle onderbroken liefdesperikelen nog eens mooi op. Boer Patrick gaf er als eerste de brui aan. Hij op jongere kandidates gehoopt, met wie hij nog een kind kon verwekken. ‘Ik heb een andere vrouw in mijn hoofd’, zei hij toen hij uit het programma stapte. Dochter Kelly wou dan weer de regels van het programma niet volgen. Ze werd verliefd op de Waalse Antoine die ze op de markt had leren kennen. ‘Ik heb vlinders, maar niet voor jullie’, stuurde ze haar kandidaat-boeren naar huis. Boerin Nathalie deed het omgekeerd: zij wou een afvaller net wat langer in de liefdesrace houden, om hem vervolgens genadeloos naar huis te sturen toen hij de verwachtingen niet inloste.

En dan zijn er nog de kandidaten die vrijwillig opstapten. Angelique van boer Luc bijvoorbeeld, die zich eerst een hele dag afzonderde van de rest om vervolgens haar koffers te pakken. En Kitty van de jonge boer Ruben, omdat er geen klik was. Ze zorgde er zelfs voor dat Ruben, totaal geëmotioneerd door Kitty’s beslissing, ook zijn andere kandidate naar huis stuurde.

VTM zit voorlopig niet in met de vreemde wendingen. ‘Iedereen weet dat liefde zich niet laat leiden. Het geluk van onze boeren primeert’, vertelt de woordvoerster in Story.