2x Europees goud voor karateclub KCAR

Print
2x Europees goud voor karateclub KCAR

Foto: steven achten

Peer - Vorige week vertrok een Belgische delegatie vanuit Zaventem naar Cyprus om er deel te nemen aan het Europees kampioenschap WIKF karate. Onder hen ook 9 atleten van karateclub KCAR.

In het onderdeel Kata was het vrijwel meteen raak.Daphne Kuipers uit Eksel deed het uitstekend en bekroonde zich al vroeg op de dag tot Europees kampioene in de reeks Pupillen.Niet veel later deed haar zus Eva Kuipers dit nummertje nog eens over, maar dan bij de Miniemen.Sidney Van Herreweghe, Lars Winters en Laura Sikorski uit Peer en Brecht Evens uit Overpelt grepen net naast een titel en eindigden zeer knap 2de in hun categorie.

In het onderdeel Kumite waren de resultaten eveneens een schot in de roos.Eva Kuipers, Europees kampioene Kata, vocht zich weer naar de finale maar verloor deze in de laatste seconden nipt van haar Cypriotische tegenstandster.Laura Sikorski, vorig jaar Wereldkampioene in Londen, doorliep een zeer mooi parcours maar moest zich dit jaar tevreden stellen met een zilveren plak. Brons was bij de miniemen jongens dan weer weggelegd voor Sidney Van Herreweghe.

Op zondag vonden de wedstrijden tussen en landen teams plaats.Voor België vochten Indra Winters en Eva Kuipers zich knap tot in de finale, maar moesten hier helaas hun meerdere erkennen. Een 2de plaats bij de teams was het verdikt. Bij de senioren stonden Brecht Evens en Sven Vandermeulen in het Belgische team, zij werden knap 3e.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio