Peer maakt masterplan op voor centrum in 2030

Print
Peer -

Het stadsbestuur wil een masterplan opmaken over hoe het centrum van Peer er tegen 2030 moet uitzien. De bedoeling is eind 2015 tot een ruimtelijke toekomstvisie te komen, als richtinggevend beleidsinstrument voor de daaropvolgende jaren.

‘We willen in kaart brengen op welke locaties in het Peerse centrum ontwikkelingen op lange termijn mogelijk zijn. Ook willen we peilen in welke richting die best gaan: handel, wonen of een mix’, vertelt burgemeester Steven Matheï (CD&V). ‘Er zijn nog enkele ingesloten gebieden tussen de kern met het marktplein en de vesten, waar heel wat ruimte voor verandering mogelijk is. De site van Agnetendal die vrijkomt, is er één van, maar zeker niet de enige opportuniteit. Ook verbandhoudende thema’s zoals mobiliteit zullen zeker aanbod komen.’ Het centrum wordt vervolgens ook in verband gebracht met de omliggende dorpen. ‘De bedoeling is een dynamiek te versterken, en de wisselwerking aan te wakkeren. Rond het Peerse centrum zijn er factoren zoals de meubelboulevard of een mogelijke halte binnen het Spartacus-plan die een impact hebben op een toekomstvisie.’

‘We zitten eerst samen met horeca en handel en vervolgens nodigen we Perenaren uit om mee te denken’, besluit Matheï.

Inwoners die hun mening willen geven over Peer in de toekomst, kunnen dat op dinsdag 21 oktober tijdens een infoavond vanaf 20 uur in ’t Poorthuis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio