Onder Ons sluit petanqueseizoen af

Print
Onder Ons sluit petanqueseizoen af

Foto: Albert Neyens

Neeroeteren

Maaseik - Van petanquen naar curven

Maandag 13 oktober was helemaal geen ongeluksdag voor de petanquers van Onder Ons. Onder een schitterend najaarszonnetje werd voor de laatste maal dit jaar gespeeld op de terreinen van de Borg . Vanaf maandag 20 oktober start het curvbowlsseizoen in de sporthal. Natuurlijk wordt er nog petanque gespeeld, maar wel in ons 'Petanquehoès' aan de Rotemerlaan op dinsdagnamiddag vanaf 13.30 uur en op donderdagavond vanaf 19.00 uur .
Om het buitenseizoen feestelijk af te sluiten hadden de 'bengels' van ons bestuur weeral voor een verrassing gezorgd. Bij het betreden van de Borg viel ons oog onmiddellijk op de grote feesttent.
Het gebruikelijke geroezemoes was vandaag toch even anders. Iedereen vroeg zich af wat de bedoeling was. Volgens de voorzitter hadden ze de tent geplaats om iedereen wat uit de wind te laten zitten, want 48 volwassen in een ruimte van 4 x 4 meter op elkaar proppen is om problemen vragen .
Gelukkig was ook het weer ons goedgezind en konden we in een lekker zomerweertje onze laatste buitenwedstrijden afwerken. Alle negen speelvelden waren bezet en de tijd vloog weeral voorbij.
Bij de eerste pauze werd meteen duidelijk dat de tent ook nog voor een andere reden geplaatst werd. Het bestuur had namelijk voor zwart brood en 'heikiès' gezorgd. En zo kwam het dat het rond 14.20 uur heel stil werd op de Borg, want iedereen had de mond vol.
Daarna werden de resterende wedstrijdjes in de gekende familiale sfeer afgewerkt. Tegen half vijf werd het stil langs het kanaal en dit zal zo ook blijven tot april volgend jaar.

Dat de sportievelingen van Onder Ons niet voor een stunt verlegen zijn, bewijst hun deelname aan het Intergemeentelijk curvbowlstornooi dat woensdag 15 oktober doorging in Kinrooi. Zonder training, koud zogezegd, gingen we toch de eer van Neeroeteren verdedigen. Zelf moeten we wachten tot maandag 20 oktober om het nieuwe curvbowlsseizoen op gang te trekken. Hierbij moeten we nog vermelden dat onze club over een vijfde curvbowlsmat kan beschikken, zodat 40 spelers tegelijkertijd hun curvtalent kunnen tonen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio