Beringenaar perforeert keelholte van baby

Print
Beringen -

Een Beringenaar is maandag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen, omdat hij zijn twee maanden oude baby zwaar verwond had met een spuit. Het jongetje liep een geperforeerde keelholte op, maar stelt het nu een jaar later weer goed.

De feiten dateren van juni vorig jaar. De man verloor alle kalmte toen het kindje begon te schreeuwen en niet wou eten. Hij besloot daarop om melk toe te dienen met een spuit die bijgeleverd wordt met de pijnstiller Nurofen. Hij ging daarbij heel hardhandig te werk. De spuit boog zelfs door en de keelholte van het kindje werd geperforeerd.

De baby werd meteen naar het ziekenhuis van Heusden-Zolder overgebracht, waar ze het slachtoffer doorstuurden naar specialisten van het UZ Leuven. Eerder liep het jongetje om onduidelijke redenen een sleutelbeenbreuk op. ‘Hij stelt het nu goed en is volledig hersteld’, aldus Stephan Beer, aangeduid als voogd ad hoc van het kindje. ‘Blijkbaar sukkelt de vader met bepaalde stoornissen als het hem allemaal te veel wordt.’ Beer vroeg een morele schadevergoeding van 350 euro.

Psychiater

De Beringenaar bekende de feiten en zei dat hij hulp gezocht heeft bij een psychiater en een behandeling volgt. ‘De omgang met mijn zoontje is nu al veel beter. Ik verzorg hem, leg hem in bed en ben niet meer agressief sinds ik pillen neem.’ Het jongetje woont nog altijd bij zijn vader en moeder, die beroep kunnen doen op de grootouders die in hetzelfde gebouw wonen.

De procureur vorderde de aanstelling van een geneesheer-deskundige die de schuldbekwaamheid van de vader moet nagaan. De arts controleert dus of de man er zich van bewust was dat hij een fout beging. De verdediging pleitte hier eveneens voor. De rechter velt het tussenvonnis op 5 november.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio