Dag van de chronisch zieke mensen bracht mensen samen in Eksel

Print
Dag van de chronisch zieke mensen bracht mensen samen in Eksel

Foto: Marcel Loenders

Eksel

Hechtel-Eksel - Op zaterdag 11 oktober om 11u45 waren de 142 ingeschreven leden en kernleden van ziekenzorg Eksel weer welkom in de Geer. N.a.v. de dag van de chronisch zieke mensen wilde ziekenzorg CM opnieuw het thema 'doorbreek eenzaamheid' onder de aandacht brengen.

Ook dit jaar organiseerden de kernleden een feestdag voor hun leden. Die leden werden hartelijk ontvangen bij het binnenkomen. Zij konden plaatsnemen aan mooi gedekte tafels. Op het podium zorgde de versiering voor een stemmige herfstsfeer. Om twaalf uur werd een heerlijke warme maaltijd opgediend met soep, een hoofdgerecht met vlees of vis en een lekker dessert. Daarna volgde een mooie eucharistieviering in het teken van het thema 'doorbreek eenzaamheid'. De teksten konden gevolgd worden op het grote scherm op het podium. De eucharistieviering werd voorgegaan door pastoor Jos Bervoets en opgeluisterd door het St.-Trudokoor o.l.v. Jean Ooms en begeleid door het orgelspel van Jef Lenaerts. Na het eerste optreden van het duo 'De Marina's' werd er gebak met koffie of thee opgediend. Nadat enkele kernleden rond kwamen met de lotjes van de tombola volgde nog een tweede optreden van 'De Marina's. Dat optreden viel zeer in de smaak bij de aanwezigen. Tot slot volgde nog de trekking van de tombola.
Het was weer een gezellige dag met tijd en kansen tot deugddoende ontmoetingen, tot vieren, tot dienstbaarheid, tot dankbaarheid.
Zondagmorgen 12 oktober kregen de thuisgebonden zieken nog een lekker ontbijtpakket aangeboden dat rond gebracht werd door enkele kernleden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio