Zonhovenaar Kevin Hoed brengt eerste kortfilm uit

Print
Zonhovenaar Kevin Hoed brengt eerste kortfilm uit

Foto: Valerie Wynants

Zonhoven - De kortfilm Bleu, geregisseerd door Zonhovenaar Kevin Hoed, ging afgelopen zaterdag in première. In een dresscode van: casual with a touch of bleu, werden de gasten oprecht verwelkomd in de CinemaZed van het kunstencentrum STUK in Leuven. Helemaal niet ‘bleu’ stond de kersverse cast te hongeren voor hun eerste revue.

Bleu is een verhaal over keuzes, verliefdheid, angst en een stukje vlees. Het verhaal volgt de Belgische Bjorn en de Nederlandse Ilse, respectievelijk vertolkt door Pieter-Jan Nicolaas en Annemarije Heijerman, die elkaar op internet leerden kennen. Na talrijke chatgesprekken besluiten ze uiteindelijk om elkaar in levende lijve te ontmoeten.

Regisseur en scenarist, Kevin Hoed, tracht met Bleu zijn visitekaartje neer te zetten en deze wereldkundig te maken in het beperkte circuit van de kortfilm. Hij beschrijft zijn film dan ook als een bloedstollende psychologische thriller waarvan inhoudelijke vertolking de prioriteit krijgt.

De 16 minuten durende voorstelling werd onder internationaal gezelschap toch gecentraliseerd in het bescheiden Limburg. De opnames werden gefilmd in onder andere Lommel en Hechtel-Eksel.

Onder de 80-tal aanwezigen heerste er een hevig enthousiasme. Met een goed gevulde zaal en een intense spanningsopbouw, was zowel de cast alsook de regisseur voldaan.

Voor een volgende vertoning moeten we wellicht nog even wachten. Wel werd Bleu ingestuurd naar meerdere kortfilmfestivals in België en Europa.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio