Facteurs koersen door ‘t centrum voor het goede doel

Print
Facteurs koersen door ‘t centrum voor het goede doel

Foto: Jean Pierre Yzermans

Stokkem

Dilsen-Stokkem - Drieëndertig brievendragers koersten tijdens de Stokkemer feesten voor het goede doel. Een uur lang reden ze rondjes door het centrum, warm aangemoedigd door honderden sportieve kijklustigen. Dat de opbrengst van deze uitzonderlijke fietsrace voor het goede doel bestemd is, verblijdt.

In aanwezigheid van burgemeester Lydia Peeters en schepen Mathieu Schurgers, vertegenwoordigers van het stadsbestuur, aangevuld met een flinke groep postbodes werden de cheques, goed voor een totaal bedrag van 4250 euro, overhandigd.
Roger Vercruysse, promotor van de facteurkeskoers, verwelkomde en schetste het verloop en de voorbereiding van de wielerwedstrijd. Hij belichtte het doel van deze sportieve liefhebberij. Dat het slagen van een dergelijk openluchtspektakel van het weer afhangt, zijn de inrichters zich bewust. Daarom trokken ze op voorhand naar het bedevaartoord Heppeneert.
Burgemeester Peeters loofde het initiatief van de facteurs. Met de opbrengst kan veel leed verlicht worden.
In naam van het Kinderkankerfonds ’De kleine prins’ mochten Raf Missotten en Heidi Van der Wiele, die het fonds vertegenwoordigden, de cheque in ontvangst nemen.
Een tweede deel van de opbrengst wordt geschonken aan ‘De vrienden van Freya’ uit Lanklaar.
Freya Mertens is 26 jaar en werd in 1995 door een auto op de Rijksweg aangereden. De gevolgen zijn zo ernstig dat Freya, deels verlamd, levenslang in een rolstoel moet doorbrengen.
Na de overhandiging dankte Raf Missotten voor het nobele gebaar en beloofde dat het geld goed besteed zal worden.
Namens ‘De vrienden van Freya’ deed Rita Hilven, voorzitster van de Gezinsbond, het dankwoord.
Jean Vanvinckenray ging helemaal in zijn job op. Hij bediende de aanwezigen, tijdens de feestelijke samenkomst, van een lekker drankje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio