Limbolink

De metamorfose van Benefactors

Print

Foto: Raymond Lemmens

Benefactors mochten zaterdagavond het Limbolinkseizoen in de club van MOD aftrappen. De Hasselt/Genkse band nam van de gelegenheid gebruik om de videoclip op te nemen van hun eerste single en dat ging gepaard met leuke taferelen.

Eerlijk? Benefactors zagen we een goed jaar geleden aan het werk op de finale van Limbomania en hadden ze het niet in hun bio geschreven dan waren we het allang vergeten. Benefactors was toen nog een onervaren groepje met zeer weinig podiumervaring dat nauwelijks een indruk op ons achter liet.

En zo snel kan het dus keren. De Benefactors die wij in de Muziekodroom Club zagen, waren scherp, actief op het podium en ze hadden vooral een paar heerlijke rocksongs geschreven.

‘Wish You Knew Better’ sprong daar helemaal bovenuit en het is dus maar goed dat die in het najaar als single wordt opgenomen met de drummer van The Sore Losers achter de knoppen. Van dat nummer, dat sterk ruikt maar dus niet stinkt naar Queens of the Stone Age, werd zaterdag een clip opgenomen. De band vroeg de fans daarom een beetje zot te doen en dat lukte aardig. Met als apotheose: de bassist al spelend en crowdsurfend over de hoofden van het publiek heen. ‘Wish You Knew Better’ heeft alle kans om een radiohit te worden. Als ze bij Studio Brussel tenminste wakker zijn.