Hoofdprijs en vijfde Prijs Focus Aarde voor leerlingen uit Campus Voorzienigheid Diest

Print

Foto: Ilse Van Poucke

Diest - Twee groepjes leerlingen van de Campus Voorzienigheid 3de graad te Diest zijn tot laureaat van de Prijs Focus Aarde uitgeroepen. Deze prijs is een initiatief van de Stichting Koningin Paola, die samenwerkt met de Stichting Dirk Frimout .

Focus Aarde wil vooral het technisch, beroeps- en kunstonderwijs alsook het deeltijds buitengewoon onderwijs in de kijker zetten. De prijs bekroont jaarlijks de beste geïntegreerde proeven en vakoverschrijdende groepsprojecten die de aarde of ruimte tot onderwerp hebben. Voor Vlaanderen werden 10 projecten genomineerd, waarvan 2 uit van Campus Voorzienigheid.

Een eerste geïntegreerde proef die genomineerd werd en de hoofdprijs behaalde, behandelt het belang van de bij. Het diertje is meebepalend voor de diversiteit van het voedsel, nu en in de toekomst. Maar de levenskwaliteit van de bij gaat er echter zienderogen op achteruit… Lotte Puelings en Lotte Vertommen verdiepten zich in deze materie.

De tweede geselecteerde proef heeft het over het opwekken van stroom uit liesgras. Vreemd genoeg kan er uit gras door spanningsverschillen elektriciteit opgewekt worden. Jolien Hendrickx, Selien Schots en Aaron Grouwels ontdekten een nieuwe methode en bestudeerden of dit mogelijkheden biedt voor onze toekomst.

De proclamatie van de Prijs Focus Aarde 2013-2014 vond plaats op woensdag 8 oktober 2014 in het Paleis der Academiën te Brussel in aanwezigheid van prinses Claire.

foto 1 (v.l.n.r.) : Koen Hensen, Lotte Puelings, Lotte Vertommen, Selien Schots, Jolien Hendrickx, Chantal Dumortier en Lieve Wouters
foto 2 (v.l.n.r.) : prinses Claire, Lotte Puelings en Lotte Vertommen

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio