Afbraak van oud ziekenhuis opgeschort

Print
Afbraak van oud ziekenhuis opgeschort

Foto: TVL

Genk -

De werken voor de afbraak van het oud Sint-Jansziekenhuis in Genk liggen al enkele weken stil. Oorzaak is dat er op verscheidene plekken in het gebouw nog asbesthoudende bouwmaterialen zitten. Dat vereist een andere aanpak van de afbraak en zorgt voor een meerkost.

Begin augustus waren de werken gestart voor de afbraak van het oud Sint-Jansziekenhuis aan de Weg naar As. In de plaats komen meer dan 100 sociale woningen en een ondergrondse parking voor 600 wagens. De afbraakwerken zouden eind september klaar moeten zijn. Maar de jongste weken was geen beweging meer merkbaar op het terrein.

‘Voor de echte afbraak van start ging, werden de asbesthoudende producten verwijderd’, zegt burgemeester Wim Dries. ‘Blijkbaar zijn er nu nog asbesthoudende materialen gevonden in het gebouw. Die gevaarlijke stoffen moeten we volgens bepaalde richtlijnen aanpakken.’‘Nu wordt een nieuw plan van aanpak opgesteld’, gaat Dries verder. ‘We verwijderen eerst de asbesthoudende producten en daarna de rest. De afbraak kost nu ook meer, maar hoeveel is nog niet duidelijk. We verwachten dat eind deze maand dat gedeelte achter de rug is en dat de afbraakwerken opnieuw kunnen starten.’

In totaal lopen de werken ongeveer een maand vertraging op. Verwacht wordt dat de streefdatum voor het voltooien van het project, midden 2017, gehaald wordt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio