Diepenbeek blaast opnieuw studentenfuif af

Print
Diepenbeek blaast opnieuw studentenfuif af

Burgemeester Patrick Hermans. Foto: Jeffrey Gaens

Diepenbeek -

Nadat de gemeente Diepenbeek vorig jaar al de fuifvergunning van studentenvereniging Kerberus introk, is donderdag ook die van Netsilana ingetrokken. Die vereniging groepeert de studenten bouwkunde, Industriële Wetenschappen en Technologie.

“In de nacht van dinsdag op woensdag was er al een fuif die de buurt wakker heeft gehouden en dat is ontolereerbaar”, zegt de Diepenbeekse burgemeester Patrick Hermans. “Op dat moment hebben we herhaaldelijk gevraagd om het geluid te dimmen maar de ellende bleef maar duren. En dus hebben we de vergunning die verleend was voor een volgende verjaardagsfuif van de vereniging op donderdag, ingetrokken. Die boodschap is hen woensdag door de politie en onze diensten overgemaakt.”

Op sociale internetfora komt de vereniging, die telefonisch onbereikbaar was, niet verder dan dat de fuif van donderdag ‘om duidelijke redenen’ werd afgeblazen.

Opmerkelijk is wel dat Netsilana woensdagavond niet aanwezig was op de jaarlijkse bijeenkomst van de studentenverenigingen van de drie scholen met politie, gemeentebestuur en schoolbesturen. “Dat zegt veel, zoniet alles”, klonk het daar. “We maken goede afspraken die ook gerespecteerd worden. We zijn allemaal van oordeel dat wie zich niet aan de regels wil houden, er inderdaad beter uit vliegt. In het belang van iedereen die hier op de campus iets op correcte wijze wil organiseren.”