Meulenberg een jaar na de rellen: ‘We leven mee met de agent’

Print
Houthalen-Helchteren -

Hallucinante taferelen op 11 oktober 2013 in de Springstraat in Meulenberg. Politieploegen die een inwoner kwamen arresteren, werden bekogeld met stenen. Eén politieman raakte daarbij zelfs levensgevaarlijk gewond. In café Saz van uitbater Yalcin Akkoç zit de jeugd van Meulenberg één jaar later weer gemoedelijk bij elkaar. “Het is wel nog een trauma,” zegt de cafébaas.

“Eigenlijk willen we dit allemaal zo snel mogelijk vergeten. Loop eens rond in de buurt. Het leven heeft zijn normale gang hernomen, niemand wil nog herinnerd worden aan wat er vorig jaar gebeurd is.”

Vorig jaar werd zijn café op bevel van de gemeente gesloten na de rellen. Vanop het terras van café Saz werd gefilmd hoe de politie bekogeld werd, en hoe vervolgens een combi tegen een verlichtingspaal crashte en in een voortuin vloog. “Maar arrestaties zijn er nadien niet meer geweest. Er is nog gezocht naar de steengooiers, maar blijkbaar zijn ze niet geïdentificeerd. De mensen die toen in mijn café zaten hebben alleszins niets verkeerd gedaan. Maar ach, ik begrijp het gedoe na de rellen. Mijn zaak moest dicht, daardoor was ik ergens ook een slachtoffer. Zand er over. Ik wil vooruit gaan, en de jongeren hier in de buurt eveneens.”

Lees meer in de weekendkrant van Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio