Wegen en Verkeer opnieuw in beroep tegen postkantoor langs Grote Baan

Print
Wegen en Verkeer opnieuw in beroep tegen postkantoor langs Grote Baan

Aan het nieuwe postkantoor werd de deur van een auto al afgereden door een truck. Foto: ToRo

Houthalen-Helchteren -

Wegen en Verkeer Limburg heeft opnieuw beroep aangetekend tegen het postkantoor langs de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Deze keer bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Het nieuwe postkantoor is volgens hen een gevaar voor de verkeersveiligheid.

Voor de zomer verhuisde het postkantoor van Houthalen-Helchteren van de Stationsstraat naar de Grote Baan. Héél gevaarlijk, oordeelde Wegen en Verkeer Limburg toen al. Bezoekers van het postkantoor moeten op een ultradunne strook parkeren. Dat veroorzaakte al een ongeval, waarbij het portier van een wagen werd afgereden door een voorbijrijdende truck. Wegen en verkeer tekenden beroep aan bij de provincie Limburg tegen de vergunning die de gemeente had afgeleverd. Maar volgens de provincie had de gemeente niet eens een vergunning moeten afleveren voor die locatie. “Het gaat om een oud handelspand dat is omgevormd tot kantoorruimte. Dat is ruimtelijk toegelaten,” had gedeputeerde Inge Moors (CD&V) laten weten.

Wegen en Verkeer Limburg ziet dat nog altijd anders. “Daarom gaan we nu een stapje verder naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen”, aldus directeur Gijs Moors. “Voor het plaatsen van een postbus of een bankautomaat is volgens onze juristen weldegelijk een vergunning nodig. We blijven dit een erg gevaarlijke locatie vinden voor het postkantoor.”

Burgemeester Alain Yzermans (sp.a) laat intussen weten dat hij samen met bpost al eventuele alternatieve locaties in Houthalen-Helchteren wil bestuderen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio