TWEEDE KLASSE. Eupen profiteert optimaal van puntenverlies OHL

Print
TWEEDE KLASSE. Eupen profiteert optimaal van puntenverlies OHL

Foto: Yorick Jansens

Op de elfde speeldag in de Proximus League heeft Eupen optimaal geprofiteerd van puntenverlies van Oud-Heverlee Leuven. Eupen won met 0-1 tegen WS Brussel. OHL liep een week na het vieren van de periodetitel zaterdag een 3-1 nederlaag op bij Lommel United.
Eupen leek op bezoek bij White Star Brussel lange tijd op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar een doelpunt in de toegevoegde tijd bezorgde hen toch nog de volle buit (0-1). Met 24 punten prijken ze na elf speeldagen bovenaan in het klassement, OHL volgt op twee punten. Volgend weekend ontvangen Eupen en OHL respectievelijk Patro Eisden Maasmechelen en Virton.
 
Twee doelpunten van Trossard en eentje van Scheelen waren genoeg voor Lommel United om een verrassende overwinning te boeken tegen OHL. Eendracht Aalst is ondertussen opgeklommen naar de derde plaats in de stand (21 punten), dankzij een knappe 0-3 op bezoek bij rode lantaarn Geel. Virton (2-2 tegen Tubeke) is vierde met 21 punten, Sint-Truiden steeg na een 1-3 zege bij Woluwe Zaventem met twintig punten naar de vijfde plaats. De Kanaries hebben bovendien nog een wedstrijd minder op de teller staan en lijken zich dus ook in het titeldebat te zullen mengen.
 
Bergen verloor in eigen huis met 1-3 van Seraing en is achtste. Antwerp pakte op bezoek bij Patro nog eens de volle buit (0-1) en komt zo weg uit de gevarenzone. The Great Old is na een bijna een derde van de competitie met twaalf punten pas dertiende.

Het gaat KSV Roeselare voor de wind. De ploeg van Franky Van der Elst leek opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet te gaan in de Proximus League, maar zet een zeer sterke reeks neer. Het verloor al vijf wedstrijden op rij niet meer en boekt een elf op vijftien na een duidelijk 4-0 winst tegen Racing Mechelen. Raes kopte in de eerste helft de 1-0 tegen de netten na hoekschop van Marcos (ex-Club Brugge), diep in de tweede helft diepte Roeselare de voorsprong uit via Myny, Impens en De Jonghe. Roeselare heeft nu 14 punten, evenveel als Racing Mechelen en staat daarmee op een knappe elfde plaats.

Bekijk hier de stand in tweede klasse!

Zaterdag

Lommel - OHL 3-1

Virton - Tubeke 2-2

Roeselare - Racing Mechelen 4-0

Bergen - Seraing 1-3

Patro Eisden - Antwerp 0-1

Heist - Dessel 3-1

Geel - Aalst 0-3

Zondag

WS Brussel - Eupen 0-1

Woluwe Zaventem - Sint Truiden 1-3