Ook jonge Duivels starten uitstekend aan EK-campagne

Print

De Belgische nationale voetbalploeg bij de min 19-jarigen is vrijdagavond uitstekend gestart aan de kwalificatiecampagne voor het EK 2015 in Griekenland (6-19 juli). In Differdange werd met 0-4 gewonnen van Luxemburg.

België begon uitstekend aan de partij en greep de Luxemburgers naar de keel. Dat werd wel pas na 40 minuten beloond, dankzij de 0-1 van Club Brugge-spits Obbi Oulare. Vlak voor rust zorgde RC Genk-spits Siebe Schrijvers nog voor de 0-2. In de tweede helft tekende diezelfde Schrijvers op penalty nog voor 0-3 (58.). Anderlecht-verdediger Andy Kawaya zette de 0-4 zeven minuten voor tijd op het bord.

In dezelfde poule A van de kwalificaties won Engeland met 3-0 van Wit-Rusland. De komende dagen worden speeldag 2 en 3 nog afgewerkt. Zondag spelen onze landgenoten om 16u30 in Differdange tegen Wit-Rusland. Woensdag wacht Engeland om 19u in Beggen.

De eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor de tweede kwalificatieronde, die in de lente wordt afgewerkt. Aan een zege tegen Wit-Rusland hebben onze landgenoten zondag al genoeg om zich van die kwalificatie te verzekeren.