Vlaming vast in hotel uit vrees voor ebola

Print
Vlaming vast in hotel uit vrees voor ebola

Foto: REUTERS

In Skopje, de hoofdstad van Macedonië, zit een Vlaamse toerist vast in een hotel dat onder quarantaine is geplaatst uit vrees voor ebola. Een Britse zakenman die in het hotel verbleef, vertoonde symptomen van de ziekte, hij is gisteren gestorven. Het personeel en de gasten mogen het hotel voorlopig niet meer verlaten.

Volgens de krant Daily Telegraph zou de man in Skopje zijn gestorven. Op basis van de symptomen waarmee hij in een ziekenhuis was opgenomen, dachten de artsen dat hij ebola had, zo citeerde de krant de Macedonische televisiezender Alfa TV. Bij zijn opname in het hospitaal kon de man niet communiceren en kort daarna overleed hij.

ITV gewaagde op gezag van een Macedonische ambtenaar, die op anonimiteit stond, dat een tweede Brit symptomen van ebola vertoont. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt het bericht. Het Macedonische ministerie van Gezondheid van zijn kant heeft bevestigd dat in dat land een Brit met symptomen van ebola is overleden. De man was vanuit Groot-Brittannië in Macedonië aangekomen.

Op gezag van een anonieme Macedonische regeringsambtenaar meldde ITV ook dat de twee Britten die de ziekte zouden hebben opgelopen, in een hotel in Skopje hebben verbleven. Het hotelpersoneel, en de ambulanciers die hen hadden meegenomen voor behandeling, zijn in quarantaine gebracht.