Fransman verdringt Colsaerts naar tweede plaats in Portugal

Print
Fransman verdringt Colsaerts naar tweede plaats in Portugal

Foto: EPA

Nicolas Colsaerts, die na een uitgeregende tweede dag nog twee holes moet afwerken, heeft vrijdag in Vilamoura de leidersplaats op het Portugal Masters (EPGA/2 miljoen euro) moeten afstaan aan de Fransman Alexander Levy. De 24-jarige uit Bandol lukte op de Oceânico Victoria-golfbaan van Vilamoura een tweede ronde in 61 slagen, tien onder par.

Colsaerts kon zijn score van tijdens de eerste dag niet evenaren. Desondanks staat hij, met nog twee holes te spelen, met een score van vier onder par achter zijn naam. Hij telt voorlopig drie slagen achterstand op de Fransman Levy, die zijn tweede ronde foutloos afwerkte. De derde plaats, op vijf slagen van Colsaerts, wordt voorlopig gedeeld door de Engelsman Richard Bland en de Noord-Ier Michael Hoey.

Voor Thomas Pieters ziet het er minder goed uit. De 22-jarige Nijlenaar staat na negen gespeelde holes in zijn tweede ronde op een gedeelde 99e plaats. Naast Levy en Colsaerts zijn het vooral de weergoden die een hoofdrol spelen. Door hevige regenbuien afgewisseld met onweer heeft het toernooischema al een pak vertraging opgelopen. Zo moeten nog een pak spelers aan hun tweede ronde beginnen. Het toernooi werd daardoor al ingekort van vier naar drie ronden, waardoor er in totaal slechts 54 holes afgewerkt moeten worden.