Okra Eksel viert 50 jaar

Print
Okra Eksel viert 50 jaar

Foto: astrid paesen

Eksel

Hechtel-Eksel - Op vrijdag 2 oktober was het feest bij Okra Eksel. Het weekprogramma dat dit feestweekend voorafging stond in het teken van 50 jaar Okra Eksel.


In 1964 werd te Eksel door enkele actieve gepensioneerden de Katholieke Beweging van Gepensioneerden (KBG) opgericht met als doel hun persoonlijke ontplooiing en een verdere deelname aan het maatschappelijk leven te bevorderen.

Op de academische zitting van vrijdag 2 oktober werd in De Geer een historisch overzicht van 50 jaar seniorenwerking in Eksel aan de aanwezigen, onder wie de burgemeester, schepenen, de pastoor, een afvaardiging van Okra Limburg, andere groepen uit de gemeente en de leden, voorgesteld.

In de stemmig versierde zaal hebben de aanwezigen met aandacht geluisterd naar burgemeester Jan Dalemans en de secretaris van Okra Limburg, Lut Mommen. Beiden onderstreepten dat de opdracht van Okra, het opkomen voor mensen, hen begeleiden en initiatieven nemen tot een betere samenleving zeker gewaardeerd wordt en ondersteund zal blijven. Er is nood en ook aandacht nodig in onze gemeenschap voor mensen die op leeftijd hun vrije tijd zinvol willen invullen.

Als slot van deze zitting,was het woord aan de voorzitter Jaak Agten Hij benadrukte een trotse voorzitter te zijn van een seniorenvereniging waar sport, ontspanning, dans, cultuur, reizen en aandacht voor de persoon duidelijk,als doelstelling vooropstaat. Als afsluiter werd door het voltallige bestuur het Okra-lied gezongen.

Hierna werd het glas geheven en gedronken op de toekomst van Okra-Eksel

Proficiat ….en succes in de toekomst!

(tekst en foto Willy Drees)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio