Natuurpunt brengt eco-comedy van Low Impact Man

Print
As - De ecologische voetafdruk van de Belgen neemt steeds maar toe. Als alle mensen leefden zoals wij, dan kwamen we met één aarde niet toe. Een belangrijke boodschap. Natuurpunt As brengt die nu in de vorm van een ludieke theatershow.

Steven Vromman -alias de Low Impact Man- is bekend geworden door zijn experiment om te gaan leven met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Samen met zijn kinderen gaat hij op zoek naar een goede manier van leven binnen de grenzen van één planeet. Zijn CO2-uitstoot is ongeveer 70 % minder dan die van de gemiddelde Belg. Na enkele jaren experimenteren kent hij alle kneepjes om het te doen met minder energie, aankopen en afval. Zo leeft hij nu gezonder, goedkoper en socialer dan voordien.
Steven wilde zijn ervaringen omzetten in een ludiek verhaal. Hij toert er nu mee rond door Vlaanderen, van zaal tot zaal. Eerder bracht hij de ecologische boodschap in televisieprogramma's op Canvas en werd hij uitgenodigd door buitenlandse tv-omroepen. Even later werd hij auteur van boeken. Nu zien we deze milieuactivist als conferencier, als stand-upcomedian. Het leven is immers gevuld met ironie, en zijn ecologische boodschap komt recht uit het leven zelf. Dat beseffen de vrijwilligers van Natuurpunt ook, en ze halen de man nu naar As.
Op vrijdag 17 oktober speelt de Low Impact Man in op ons gevoel voor humor. Hij begint eraan om 20u in het Vrijetijdsgebouw, links van GSC De Drieschaar. De inkom is gratis en inschrijven is niet nodig. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt met de steun van de gemeentelijke cultuurdienst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio