Yanina Wickmayer moet noodgedwongen punt achter seizoen zetten

Print
Yanina Wickmayer moet noodgedwongen punt achter seizoen zetten

Foto: Belga

Yanina Wickmayer (WTA 66) moet noodgedwongen een punt achter haar seizoen zetten. De bijna 25-jarige Wickmayer is al een tijdlang ziek en geraakt maar niet genezen. Dat maakte ze vrijdag op Twitter bekend.
'Wekenlang ziek zijn is niet leuk. Het doet pijn te zeggen dat mijn seizoen afgelopen is, maar mijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en opnieuw op te laden...', schreef 'Wicky' op haar Twitter-account.
Twee weken geleden maakte Wickmayer bekend met een allergische infectie te sukkelen. Daardoor gaf ze toen al forfait voor de WTA-toernooien in de Chinese hoofdstad Peking en Tianjin. Met de nieuwe mededeling komt er een einde aan het kwakkelseizoen van de Belgische tennisster. Dit jaar zakte ze weg naar de 66e plaats op de WTA-ranking. In 2009 sloot ze het jaar af als nummer zestien van de wereld. Haar beste resultaat zette ze dit jaar in Doha neer. Daar moest ze pas in de kwartfinales buigen voor de Poolse Agnieszka Radwanska. Op de Grand Slams geraakte ze dit jaar nooit verder dan de tweede ronde.