Salmonella in Praagse schnitzel Colruyt en OKay

Print
Salmonella in Praagse schnitzel Colruyt en OKay

Foto: Colruyt

De winkelketens Colruyt en OKay hebben Praagse schnitzels uit de rekken gehaald, omdat bij een controle de aanwezigheid van salmonella was vastgesteld. Aan de klanten wordt ook gevraagd om het product terug naar de winkel te brengen. Dat laten de winkelketens vrijdagavond weten.

De aanwezigheid van salmonella werd vastgesteld bij microbiologische controles die door het Colruyt-labo werden uitgevoerd. In overleg met het Federaal Voedselagentschap (FAVV) werd het product intussen al uit de handel genomen. Uit voorzorg werd ook beslist om de Praagse schnitzels terug te roepen van bij de consumenten.

De Praagse schnitzels, die sinds woensdag verkocht worden bij OKay en 23 Colruyt-winkels, hebben 15/10/2014 als houdbaarheidsdatum. Colruyt en OKay vragen aan hun klanten om de schnitzels niet op te eten. De consumenten kunnen het product terugbrengen naar de winkel, waar het zal worden terugbetaald.

Mensen die wel al van de schnitzels hebben gegeten, wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen als ze de symptomen van salmonellabesmetting - koorts, buikkrampen en diarree - vertonen.