Wederoptredende Suarez bijt tanden stuk op Saudi-Arabië

Print
Wederoptredende Suarez bijt tanden stuk op Saudi-Arabië

Foto: Belga

De Uruguayaanse spits Luis Suarez heeft vrijdag de eerste partij gespeeld voor zijn land sinds hij op het voorbije WK in Brazilië uitgesloten werd wegens een bijtincident. De FC Barcelona-aanvaller stond op het scheidsrechtersblad tussen de elf namen die het in een vriendschappelijke interland opnamen tegen Saudi-Arabië.
Toch bezorgde de spits zijn land geen vleugels tegen Saudi-Arabië. Uruguay kwam wel op een 0-1 voorsprong dankzij een owngoal van Hassan Muath Fallatah vlak na rust, maar Naif Hazazi maakte in minuut 90 nog 1-1 gelijk. Op dat moment stond Suarez niet meer op het veld. Hij werd in minuut 70 vervangen door Hernandez.

Tijdens de WK-wedstrijd tegen Italië zette Suarez zijn tanden in de schouder van verdediger Giorgio Chiellini. Een schandaal brak los en de spits werd voor negen officiële interlands geschorst. Na beroep voor het Internationaal Sporttribunaal TAS werd echter bepaald dat hij wel oefenpartijen mag afwerken, vandaar dat bondscoach Oscar Tabarez zijn sterspeler kon oproepen. In clubverband is hij nog tot eind oktober geschorst voor alle officiële ontmoetingen.

Suarez zorgde wel even voor ophef. De spits moest dringend naar het toilet en ging dus ook gewoon: