-

Ref Gumienny daagt niet op, trainer in beroep vrijgesproken

Print
Ref Gumienny daagt niet op, trainer in beroep vrijgesproken

Foto: BELGA

Eric Franken, trainer van tweedeklasser Verbroedering Geel, kon vrijdag met de glimlach de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verlaten. De oefenmeester werd in beroep vrijgesproken van een schorsing van vier speeldagen, omdat scheidsrechter Serge Gumienny niet was opgedaagd.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Geel-trainer Eric Franken kreeg afgelopen dinsdag van de Geschillencommissie een schorsing van vier speeldagen, omdat hij in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven een geldgebaar, insinuatie van omkoping, naar scheidsrechter Serge Gumienny zou gemaakt hebben. Franken ging tegen die beslissing echter in beroep en met bijzonder straf resultaat: er werd hem uiteindelijk geen enkele schorsing opgelegd.

Hoofdreden voor die beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep was dat ref Serge Gumienny, die opgeroepen was om op de zitting zijn versie van de feiten te geven, zijn kat stuurde. Iets waar ze bij de Geschillencommissie al langer niet meer mee kunnen lachen. ‘Gelet op de afwezigheid van de ref kan er geen uitsluitsel gegeven worden over de gerezen twijfel in verband met de ten laste gelegde feiten’, klonk het in het besluit.